AVOKADODA ÝLK ÜRÜNLER TOPLANIYOR
Mersin Büyükþehir Belediyesi, “Destek Büyükþehir’den Üretim Çiftçiden” anlayýþýyla kentteki üreticilere yönelik tarýmsal desteklerini sürdürüyor.
Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yüzde 50 hibe ile saðlanan avokado fidanlarý, hem üreticilere yeni bir gelir kaynaðý oluþturuyor hem de atýl arazilerin tarýma kazandýrýlmasýna katký sunuyor. Bu desteklerden yararlanan Anamurlu üreticiler, 2020 yýlýnda dikilen fidanlardan bu yýl ilk ürünlerini almaya baþladý.
Yýllar boyunca özenle yetiþtirdikleri aðaçlardan avokado toplamaya baþlayan üreticiler, ilk hasadýn mutluluðunu yaþarken katma deðeri yüksek ürüne olan ilgilerini de artýrdý. Büyükþehir Belediyesi ekipleri ise yalnýzca fidan desteðiyle sýnýrlý kalmayarak aðaçlarýn saðlýklý geliþimini desteklemek amacýyla üreticilere Gölge Tozu Desteði de saðladý.
Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in öncülüðünde tarýma ayrýlan kaynaklarýn her yýl artýrýldýðý belirtilirken, üreticilere fide ve fidanýn yaný sýra üretimin farklý aþamalarýnda da destek verilmeye devam ediliyor. Çalýþmalarla kentte tarýmsal çeþitliliðin artýrýlmasý ve üreticilerin gelir kaynaklarýnýn güçlendirilmesi hedefleniyor.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


